Films Tweede Uitleg - 2023

Iedere eerste en derde woensdag van de maand
Aanvang: 14.30 uur
Maximaal 15 personen. Reserveren verplicht!
Toegang: € 3,00 inclusief thee en/of koffie
Uitgebreidere informatie wordt wekelijks gemaild

 

woensdag 1 maart

Arme zussen op zoek naar een rijke man

Na het overlijden van hun vader blijven zij berooid achter. Als ze hun oude leventje willen voortzetten zullen ze moeten trouwen. Drie mannen dienen zich aan. Charmant, knap, intelligent, bedachtzaam. Maar zit er niet meer achter die huwelijkscandidaten dan deze jonge vrouwen kunnen zien.

 

woensdag 15 maart

De kamerheer van het Witte Huis

Het levensverhaal van de butler die in dienst was van acht Amerikaanse presidenten. Hij begon bij Harry Truman in 1952 en eindigde in 1986 bij Ronald Regan.

 

woensdag 29 maart

De Japanse keizer en de Samoerai

Een Amerikaanse veteraan uit de oorlog tegen de Indianen traint het keizerlijk leger om tegen de Samoerai te vechten. Als hij na de veldslag gevangen wordt genomen krijgt hij begrip voor hun strijd.

 

woensdag 5 april

Overleven doe je zó

Een cruiseschip lijdt schipbreuk in zware storm. Een groep steenrijke en gewone mensen bereikt een eilandje waar ze zich moeten zien te redden. Al snel raken de sociale verhoudingen omgedraaid. Om te overleven heb je niets aan geld. Je moet kunnen vissen en vuurtjes stoken. Heerlijke komedie.

 

woensdag 19 april

De filmster en de boekhandelaar

Anna is een beroemde filmster. In een winkelstraat botst William tegen haar aan, een reisboekenverkoper die er een verliesdraaiend winkeltje heeft. Zo begint hun romance en Anna leeft heel even het leven van een gewoon Londens meisje en vindt dat prima. Maar natuurlijk komt er een kink in de kabel!